9

Witaj na moim kulinarnym blogu!

Kiedyś “rzuciło” mnie z Krakowa do stolicy, a jakże, z powodu atrakcyjnej pracy w korpo. Przez lata tyrałam w agencji reklamowej w przekonaniu, że daje mi to szczęście. Oj, ja durna. Wreszcie postanowiłam zamienić te atrakcje na smaczniejsze wyzwania.

Mam na imię Joanna i zapraszam Cię do odkrywania mojego bloga!

Dlaczego Babka i Kanapka?

Ponieważ będę piekła babki, tworzyła kanapki a także placki, tarty, pizze, omlety, quiche. Zrobię paszteciki i pasztet oraz wszystkie inne „wytwory”, które można podać w jednym odżywczym i wartościowym kawałku, zabrać na wycieczkę lub piknik, do pracy lub szkoły. A jeśli nie można ich podać w jednym kawałku, to z pewnością muszą być wygodne do zjedzenia poza domem. Bez zbędnych ceregieli. Na wynos. Łatwe (choć nie zawsze szybkie) do przygotowania i oczywiście pyszne.

                                                                  O gotowaniu i fotografowaniu

8Wszystko dlatego, że sama uwielbiam takie wygodne dania. I chyba jeszcze dlatego, że podczas licznych podróży z dzieckiem musiałam wypracować metody bezpiecznego pakowania i przewożenia żywności, czyli, żeby się w drodze nie zepsuło, nie wylało, nie wypaprało i smakowało.

Przepisy (potrawy) prezentowane na moim blogu, sama opracowuję i gotuję.

Aby jak najpiękniej pokazać Ci te dania, stale doskonalę się w sztuce fotografii kulinarnej. Zrobiłam specjalny kurs fotograficzny poświęcony fotografii produktowej, z głównym naciskiem na fotografię kulinarną.

Współpraca mile widziana

Jeśli podobają Ci się one (mam na myśli zdjęcia) i odpowiada Ci mój styl, może będę mogła coś dla Ciebie zrobić! Na przykład napisać artykuł, opracować przepis lub pstryknąć zdjęcia potraw w Twojej restauracji. Równie chętnie przygotuję dla Ciebie grafikę na stronę internetową. Wejdź na kontakt i napisz w tej lub innej sprawie.

Dziękuję Ci, że jesteś na moim jednokawałkowym blogu kulinarnym!

Joanna Piotrowska