KANAPKI NA CIEPŁO W NOWYM WYMIARZE

kanapki na ciepło

Kanapki na ciepło z racji tego, że są podgrzewane (zapiekane), mogą stanowić namiastkę ciepłego posiłku. Jeśli więc nie zdążysz zjeść kanapki na ciepło w domu, weź ją do pracy i podgrzej sobie na drugie śniadanie lub na lunch. Kanapki na ciepło i leniwo Bardzo lubię zapiekane kanapki  jadać w weekendy. To ogromna przyjemność nie musieć […]

Czytaj dalej ...

BABKA DROŻDŻOWA z CYNAMONOWĄ NUTĄ

babka drożdżowa

Babka drożdżowa jest obecna na wielu wielkanocnych stołach. Można pewno zaryzykować stwierdzenie, ile domów tyle babek. Mam na myśli różnorodność przepisów, a właściwie subtelności przepisów, bo aż tak bardzo przepisy różnić się nie mogą, ale każdy posiada jakąś własną, mniej lub bardziej sekretną recepturę. Piekłam babki drożdżowe według kilku przepisów i jednym z nich, tym, […]

Czytaj dalej ...

MINI TORT ORZECHOWO CZEKOLADOWY BEZ PIECZENIA

tort orzechowo czekoladowy

Tort orzechowo czekoladowy można przygotować na wiele sposobów, ale zaletą tego mini tortu jest to, że robi się go na zimno. Tort orzechowo czekoladowy bez pieczenia Jakie znaczenie ma fakt, że tort nie jest pieczony? Dla mnie ogromne, ponieważ po pierwsze jest szybki do przygotowania (wystarczy 1 godzina), po drugie pieczone desery nie są moją […]

Czytaj dalej ...

PIECZONA PIERŚ Z KACZKI Z ZIEMNIACZKAMI

pieczona pierś z kaczki

Pieczona pierś z kaczki jest tylko trochę wymagająca. Musisz uważać na czas pieczenia, łatwo jest bowiem piersi z kaczki przesuszyć. No i rzecz najważniejsza, to kupić świeże mięso. Pisząc świeże nie wykluczam wcale mięsa mrożonego, najlepiej osobiście. Jeśli przewidujesz, że nie wykorzystasz kupionego mięsa (bo akurat ktoś zaprosił Cię na obiad, lub postanawiasz ugotować coś […]

Czytaj dalej ...

SAJGONKI Z KURCZAKIEM I SAJGONKI WEGETARIAŃSKIE BEZ SMAŻENIA

sajgonki z kurczakiem

Sajgonki znamy wszyscy, każdy pewno choć raz w życiu spróbował tego azjatyckiego przysmaku. Ale czy wiedzieliście, jak bardzo sajgonki mogą być urozmaicone? Sajgonki Sajgonki to zawinięte w płaty papieru ryżowego nadzienie. W krajach azjatyckich, szczególnie w Wietnamie, istnieją dziesiątki a nawet setki rodzajów sajgonek. Farsz to zazwyczaj same warzywa, warzywa z mięsem, warzywa z rybą […]

Czytaj dalej ...
1 2 3 10