JAK ZROBIĆ OZDOBY na WIELKANOC w STYLU EKO?

ozdoby na wielkanoc

Postanowiłam zgłębić zagadnienie ekologii i w tym roku spróbować zrobić ekologiczne ozdoby na Wielkanoc. Piszę spróbować, ponieważ nie bryluję w temacie eko, projekt jest zatem eksperymentalny. Chcę zrobić proste, ekologiczne ozdoby, żeby sprawdzić, jak bardzo eko można być w codziennych warunkach, zabieganym życiu, bez wprowadzania zmian w trybie życia, a jednak spróbować płynąć ze słusznym […]

Czytaj dalej ...

BLOG KULINARNY OD KUCHNI czyli MANIA ZBIERANIA

blog kulinarny

Blog kulinarny, blogerka, bloger, te określenia znamy od niedawna. Prowadzenie bloga kulinarnego to rodzaj wyzwania i przygody, podczas których bloger kulinarny pokonuje wiele przeszkód w dążeniu do tego, o czym marzy. Znasz to? Blog kulinarny od kuchni Najpierw zastanawiasz się, o czym będziesz pisać na blogu, jak go nazwać i na której platformie go założyć? […]

Czytaj dalej ...

KISZ Z BOCZKIEM NA DWA SPOSOBY, KTÓRYCH NIE ZNASZ

kisz

Kisz z boczkiem większości z nas kojarzy się z quiche lorraine, zwanym również plackiem lotaryńskim, czyli tradycyjnym daniem z Lotaryngii we Francji jedzonym szczególnie zimą. Inspirując się genialnym oryginałem stworzyłam własne wersje kiszu z boczkiem. Tarta czy kisz (quiche)? Zanim przystąpię do realizacji dwóch przepisów na kisz z boczkiem, spróbuję odpowiedzieć na pytanie – czym różni […]

Czytaj dalej ...

JAK WYDRĄŻYĆ DYNIĘ W PIĘĆ MINUT?

jak wydrążyć dynię

Jak wydrążyć dynię? Jak wydrążyć dynię w 5 minut? Jeśli jeszcze się zastanawiasz, czy zdążysz kupić i wydrążyć dynię na dzisiejszy wieczór, to zapewniam Cię, że tak, zdążysz. Zrobisz to w czterech krokach. Krok 1. Zetnij ostrym nożem czubek dyni i odłóż go na później do przykrycia lampionu. Wybieraj raczej mniejsze dynie, są łatwiejsze w […]

Czytaj dalej ...

PASTY RYBNE, PASTA Z SARDYNEK

pasty rybne

Pasta z sardynek, którą tak uwielbiałam w dzieciństwie, przypomniała mi się niedawno, gdy na szybko musiałam przygotować coś na kolację. Dodam, że cała trudność polegała na tym, że kolację tę miało zjeść moje dziecko. Miałam już dosyć makaronów, które mój syn uwielbia, za to jada niewielkie ilości pieczywa. Dlatego chciałam wcisnąć mu jakąś kanapkę. Pasty […]

Czytaj dalej ...

RODZAJE ORZECHÓW, KTÓRE WARTO JEŚĆ

rodzaje orzechów

Jakie rodzaje orzechów lubisz?  Które z nich warto jeść? Poza wartościami odżywczymi i prozdrowotnymi orzechów, które są najważniejsze, sporządzając tę listę kierowałam się przede wszystkim dostępnością orzechów w Polsce, niezależnie od tego, czy niektóre rodzaje orzechów znajdziesz we własnym ogródku, czy kupisz je w sklepie lub na bazarze. Rodzaje orzechów Wpis zawiera ogólne informacje na […]

Czytaj dalej ...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.