KANAPKI NA PODRÓŻ Z PIECZONYM MIĘSEM

kanapkinapodróż

Kanapki na podróż, a właściwie ich zawartość, stały się dla mnie bardzo ważne odkąd zaczęłam podróżować z dzieckiem. Podczas wielogodzinnej podróży samochodem, albo pociągiem, trzeba zapewnić dziecku i całej rodzinie w miarę wartościowy posiłek, bez konieczności zatrzymywania się na obiad w restauracji, czy korzystania z dobrodziejstw fast foodów. Potrzebowaliśmy więc przekąski łatwej do przewiezienia, wygodnej do […]

Czytaj dalej ...

PISZINGER OD OSKARA PISCHINGERA

Piszinger

Piszinger to chrupiące andruty przekładane masą czekoladową z dodatkiem orzechów. Ten krakowski specjał wymyślony został w XIX wieku przez austriackiego cukiernika Oskara Pischingera i z sukcesem przyjął się w domach ówczesnej Galicji. Będzie więc po krakowsku. Myślę, że za owym sukcesem stoi prostota tego pysznego deseru. Nie wymaga pieczenia, do przygotowania w 30 minut. Piszinger […]

Czytaj dalej ...

ZIELONE WARZYWA, ZIELONY TALERZ

zielone warzywa

Zielone warzywa aż „wołają”, żeby o nich wspomnieć. Chociaż wcale nie mamy sezonu na zieleninę, to jednak zima płata figle i wyraźnie zmierzamy ku wiośnie. Nawet trawa gdzieniegdzie się zieleni, więc muszę o zielonych warzywach napisać. Zielone warzywa na zieloną ucztę Nie będę opisywała wszystkich zielonych warzyw i ich zalet. Potraktuję temat wybiórczo i opiszę […]

Czytaj dalej ...

ZAGŁOSUJ NA MNIE W KONKURSIE BLOG ROKU 2015!

Postanowiłam zmierzyć się ze wspaniałymi blogerkami i blogerami i wziąć udział w konkursie Gala Twórców 2015. Startuję w dwóch kategoriach: Blog Roku (kulinarne) i Tekst Roku z wpisem „Co jeść w szkole?”. Od dzisiaj czyli 23 lutego do 1 marca można głosować poprzez sms na wybrany blog/tekst. Tylko blogi/teksty z największą ilością głosów (smsów) przechodzą […]

Czytaj dalej ...

Kolorowe tymbaliki czyli galaretka mięsna

galaretka mięsna

Dzisiaj galaretka mięsna, bo tymbalik to galaretka mięsna, rybna lub warzywna. Koniecznie wytrawna, gdyż to właśnie odróżnia tymbaliki od galaretek słodkich. Moje tymbaliki są z cielęciny, ale używajcie mięsa jakie lubicie lub po prostu jakie macie pod ręką, bo każde mięso nadaje się do przygotowania galaretki. Gdzie podziała się galaretka mięsna? Galaretka mięsna zwana także […]

Czytaj dalej ...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.